اخبار
۱۴۰۰/۰۳/۲۶          مباحث قومیتی نشانه ناکارآمدی‌هاست

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی:

 

مباحث قومیتی نشانه ناکارآمدی‌هاست/ بلبشوی رسانه‌‌ای در استان وجود دارد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: مبارزات نامزدهای انتخاباتی اصولا بر سه مبنا انجام می‌گیرد، مبارزات یا شخص‌محور یا برنامه‌محور و یا جریان‌محور است.

حجت الاسلام خدایاری توضیح داد: در فردمحوری نامزد انتخابات براساس داشته و اعتبار شخصی، پایگاه و خاستگاه اجتماعی خود وارد گود مبارزه می‌شود. در برنامه‌محوری بیشتر نگاه‌ها به برنامه و وعده‌ها برای حل مشکلات معطوف می‌شود و محور سوم جریانات سیاسی است که به دلیل فقدان احزاب و تشکل‌های سیاسی بروز و ظهور پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: جریان و حرکتی محکوم به شکست است که فاقد فکر، نقشه، پشتوانه بوده و تراوش فکر یک نفر باشد.

خدایاری متذکر شد: افرادی مباحث قومیتی را برجسته می‌کنند که حرفی برای گفتن ندارند و به دلیل فقدان پایگاه اجتماعی، برنامه و تخصص و سرپوش گذاشتن بر ضعف‌ها مسائل قومیتی را پررنگ می‌کنند، در واقع این موضع‌گیری‌ها نشانه ناکارآمدی‌هاست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه زبان، نژاد و جنسیت معیار برتری نیستند، افزود: امروزه عصر، عصر شایسته‌محوری است و ملاک بدون تردید تخصص، مهارت، لیاقت و شایستگی افراد است.

خدایاری به این نیز اشاره کرد: در جوامع غربی اینکه نامزدها چه برنامه‌ای برای ایجاد شغل، درآمد سرانه، حجم خانوار و تامین مسکن دارند حائز اهمیت هستند در حالیکه در شرق برخی از مسائل از قبیل قومیت، نژاد، زبان و جنسیت محور انتخاب است.

وی تاکید کرد: نسخه برچیده شدن مباحث قومیتی این است که انتخابات "فردمحور" نباشد، مردم باید به کسانی رای دهند که می‌تواند درد را بشناسد و درمان کند نه اینکه فرد از چه نژادی است و به چه زبانی صحبت می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان از شهروندان خواست مساله کارآمدی را به عنوان یکی از مطالبات جدی مورد توجه قرار دهند و رسانه‌ها در این راستا فرهنگ‌سازی کنند.

خدایاری تصریح کرد: اگر رویکردهای قومی برچیده نشود و منافع ملی و منویات ملت ایران مورد توجه قرار نگیرد، نمی‌توان فردای روشنی برای پیروزی جریان ملت و منافع ملی ترسیم کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اظهار کرد: توسعه سیاسی یعنی ارتقای ظرفیت‌های سیاسی جامعه که احزاب، رسانه‌های کارآمد و انتخابات آزاد و رقابتی از ارکان آن به شمار می‌آیند.

خدایاری توضیح داد: وقتی از احزاب سخن می‌گوییم یعنی احزاب فراگیر، نه احزابی که قارچ‌گونه در ایام انتخابات رشد می‌کنند و تا انتخابات بعدی تعطیل می‌شوند. احزاب فراگیر دارای مانیفست هستند، سالانه کنگره برگزار می‌کنند، تربیت نیروی انسانی و نقش نظارتی بر رفتارهای سیاسی و اقتصادی دولتمردان و گزاره‌های اجتماعی آنها را برعهده دارند، رقابت‌های درون حزبی برای معرفی فردی به عنوان نامزد نهایی طی فرآیند و پروسه‌ای تعریف شده صورت می‌گیرد، براساس مرامنامه خود دارای برنامه‌هایی در قلمرو سیاست داخلی و خارجی است و در نهایت خروجی مبارزات اجتماعی به شکلی تعیین‌کننده و اثربخش بروز و ظهور می‌کند در حالیکه ما حزب به معنای واقعی نداریم.

وی به حوزه رسانه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: بدون رسانه‌ها، توسعه سیاسی در هیچ جامعه‌ای امکان‌پذیر نیست، اما روزنامه‌ای که روزی‌نامه نباشد بلکه واقعیت‌های جامعه را درست اطلاع‌رسانی کند، راه و روش، منش و سبک ارائه دهد در اینصورت می‌تواند حتی از احزاب موثرتر و گره‌گشاتر باشد.

خدایاری با اشاره به اینکه اگر در رسانه‌ها معایبی وجود دارد به علت ضعف‌های اقتصادی رسانه‌ها و متاثر از ضعف فرهنگ و مناسبات، اجتماعی، سیاسی و سایر حوزه هاست، تاکید کرد: باید پایه‌های استقلال اقتصادی خبرنگاران فراهم شود در این صورت دید و نگرش رسانه‌ها بهتر می‌شود و این از رهگذر توسعه متوازن می‌تواند اتفاق بیفتد.

وی در عین حال متذکر شد: رسانه‌های استان ضمن اینکه اثربخش و سازنده هستند اما آشوب و بلبشوی رسانه‌‌ای در استان وجود دارد و برای اینکه حرکت‌آفرین باشند، جامعه را جهت دهند و اثرگذاری بیشتری داشته باشند نیازمند آسیب‌شناسی، کیفی‌بخشی، اصلاح، نظم و انسجام بیشتری هستند.

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، توسعه متوازن و همه جانبه دوشادوش هم هستند، به این معنی که توسعه اقتصادی بدون توسعه سیاسی منجر به خودکامگی و استبداد و توسعه سیاسی بدون توسعه اقتصادی منجر به خمودی می‌شود.

وی تاکید کرد: اهمیت اقتصاد بر کسی پوشیده نیست اما فقر فرهنگی مهلک‌تر از فقر مادی است و تا فقر فرهنگی حکمفرماست از گشایش مادی خبری نخواهد بود لذا برای تحدید دامنه فقر فرهنگی نگاه ویژه فراملی را می‌طلبد چرا که فرهنگ فنداسیون و بن‌مایه هر نوع توسعه است و بن‌مایه توسعه فرهنگی، انسان توسعه‌یافته و فرهنگی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به فرارسیدن روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گفت: در محتوای حکومتی ما دو جزء لاینفک، سازنده و کلیدی "جمهوریت و اسلامیت" وجود دارد که اگر هر کدام از آنها سلب شود سیستم دچار فروپاشی می شود.

خدایاری اظهار کرد: برای این که نشان دهیم این حاکمیت مردمی است، ناگزیر به راستی‌آزمایی و مراجعه به افکار عمومی هستیم لذا انتخابات ترازویی است که وضعیت جمهوریت را به ما نشان می دهد.

وی با بیان اینکه فونداسیون یک سیستم سیاسی مردم است، مردم را شریک حکومت، عامل به وجود آورنده، نگهدارنده و تقویت‌کننده نظام عنوان کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی لازمه مشارکت مردم را برخورد "صادقانه" و "شفافیت در امور" عنوان کرد و توضیح داد: برای اینکه مردم علاقمند مشارکت باشند باید با آنها شفاف برخورد شود و علل داخلی یا خارجی ناکامی‌ها و حتی موفقیت‌ها توضیح داده شود.

وی اضافه کرد: متاسفانه در مواردی اطلاع‌رسانی دقیقی صورت نگرفته، شبهات به درستی شناسایی نشده و این عوامل باعث ایجاد شائبه‌هایی در فضای مجازی شده است.

خدایاری ادامه داد: پاره‌ای از انتظارات مردم به حق است چرا که انتظارات براساس شعارهای ماست. وقتی ایده آل‌گرا هستیم، ادعاهای بزرگ داریم و وعده‌های بزرگ به مردم می دهیم مردم نیز خواستار تحقق آنها هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی اضافه کرد: مشکلات اقتصادی واقعیت هایی هستند که دولت نیز قبول دارد اما باید علل و ریشه‌های گرانی و تورم آسیب‌شناسی و تبیین شود و اینکه چرا از سال 96 به بعد مسیر تغییر یافت؟

وی تغییر نگرش‌ها را ضروری دانست و توضیح داد: اگر در ترسیم وضع موجود تنها باعث و بانی آن را دولت به مفهوم قوه مجریه معرفی کنیم، در حقیقت مبادرت به افزایش انتظارات مردم از قوه مجریه و شخص رییس جمهور کرده و در نتیجه قوه مجریه را به عنوان قوه‌ای که به تنهایی قادر به تغییر وضع موجود است معرفی کرده‌ایم و از فردای تغییر دولت تمام نگاه‌ها به دولت به عنوان قدرتی معجزه‌گر دوخته می‌شود و دولت بعدی با این مسائل و مشکلات فعلی که پاره‌ای از آنها دارای عوامل بسیار پیچیده‌ای هستند باید دست و پنجه نرم کرده و در زمان اندک بتواند توقعات جامعه را تامین و برآورده کند.

خدایاری یادآور شد: راه‌حل مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، حقوقی و بین‌المللی قهر کردن با صندوق رأی نیست اتفاقا راهکار حل مشکلات کشور از راه صندوق‌های رأی می‌گذرد.

وی با بیان اینکه مطالبات و اقتضائات امروز با هشت سال گذشته تفاوت دارد، بیان کرد: انتخابات به مفهوم ناکارآمد بودن انتخابات گذشته نیست ضمن اینکه فلسفه مشارکت نیز این نیست که مردم از سیستم راضی باشند تا در انتخابات شرکت کنند بلکه به این معنی است که مردم خواهان تغییر هستند، ایده‌ها و منویات جدید را دنبال می‌کنند و به دنبال حل مساله یا مسائلی هستند که در انتخابات‌های گذشته به نحوی از انحا مورد غفلت و با کم‌توجهی و یا با وجود مورد توجه بودن به دلایل مختلف در اولویت‌های اول قرار نگرفته‌اند.

وی ادامه داد: این تمرین دموکراسی است و برای جامعه‌ای که می‌خواهد به دموکراسی برسد 40 سال مدت زمان طولانی نیست که ناامید شویم. دموکراسی را مردم با تحمل، سعه صدر، بردباری، آسییب‌شناسی، بررسی ضعف‌ها، آگاهانه رای دادن و در نظر گرفتن مصالح و منافع ملی محقق می‌سازند.

خدایاری تاکید کرد: ما باید منافع شخصی خود را از رهگذر منافع ملی دنبال کنیم و این را همه باید درک کنند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در فرایند اطلاع‌رسانی شایعات منجر به شبهات و شبهات منجر به ابهامات می شود و در مرحله چهارم به تلقین می‌رسد، توضیح داد: در جوامعی که روح تحقیق ضعیف است شایعه و شبهات گسترش می‌یابد، به دنبال آن جامعه آلوده و اراده‌ها تضعیف می‌شود، افراد پیگیر مناظره‌ها و دیدگاه نامزدها نمی‌شوند، دچار یاس و ناامیدی شده و این تفکر که رای من تاثیری ندارد غالب می‌شود.

وی اذعان کرد: در واقع حاکمیت اقلیت بر اکثریت به دست خود اکثریت از طریق عدم مشارکت روی می‌دهد لذا مشارکت اجتناب‌ناپذیر است و علاوه بر مشارکت حداکثری انتخاب باید آگاهانه، فعالانه، با مطالعات قبلی و آسیب‌شناسانه باشد.

خدایاری با اشاره به اینکه تضعیف دولت‌ها به منزله تضعیف نظام است، تصریح کرد: زیر سوال بردن نظام باید خط قرمز ما باشد چرا که در غیر اینصورت مسیری را طی می‌کنیم که رسانه‌های بیگانه تبلیغ می‌کنند.

 

 

شورای اطلاع رسانی آذربایجان‌غربی

 

خانه مطبوعات و رسانه های استان آذربایجان غربی


دیدنی های آذربایجان غربی
میدان انقلاب ارومیه
قره کلیسای چالدران
مزار شمس تبریزی خوی
تپه حسنلو
پیست اسکی خوشاکوی ارومیه
باغچه جوق ماکو
غار سهولان مهاباد
پل هوایی قطور خوی
مسجد جامع ارومیه

تبلیغات
 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا